Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 673. kez Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi

Cumartesi Anneleri bu hafta 14 Şubat 1995 tarihinde İstanbul’da gözaltına alınıp bir daha kendisinden haber alınamayan Rıdvan Karakoç için buluştu.
Oturuma eyleminde bu hafta gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın ağabeyi Hüseyin Ocak söz aldı ve Rıdvan Karakoç’un işkence görmüş cansız bedenini nasıl bulduğunu anlattı. Daha sonrasında Rıdvan Karakoç’un kardeş Hasan Karakoç söz aldı.
Oturanlar, gözaltına alınıp kaybedilen Rıdvan Karakoç’un kaybediliş hikayesini kamuoyuna okudular ve adalet istediklerini aktardılar. Eylemin sonunda Cizre ve Yüksekova’da oturamayan kayıp yakınları için de oturduklarını ve Tahir Elçi için de adalet istemekten vazgeçmediklerini aktardılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.