Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Guardian: “Performansıyla göz dolduran Cengiz Ünder artık Roma’nın gizli yeteneği değil”

Udinese maçı sonrası İngiliz gazetesi Guardian’da Cengiz Ünder hakkında kaleme alınan makale önemli detaylar barındırıyor. 

Gazetenin haberine göre; Roma’nın 13.4 milyon Euro’ya İstanbul Başakşehir’den transfer ettiği 20 yaşındaki Cengiz Ünder, Udinese karşısında 70. dakikada attığı golle maçın kaderini değiştiren isim oldu. Benevento deplasmanında attığı peş peşe 2 golden sonra taraftarın desteğini arkasına alan Cengiz Ünder, Udinese maçında Twitter’da Roma taraftarı tarafından maçın en önemli ismi seçildi. Attığı gol pozisyonu, Cruyff’un tekniğine benzetildi.

Haberde ayrıca, Roma teknik direktörü Eusebio Di Francesco’nun yeni taktiksel anlayışına tam anlamıyla ayak uyduran Cengiz Ünder, son üç maçta dört gol attığına dikkat çekiliyor. Son maçta gösterdiği performans ile göz dolduran Ünder, Di Francesco’nun Dzeko üzerine yoğunlaştırdığı forvet yükünü değiştirmesini ve takım içi rotasyon yaratmasına olanak sağladı. Sağ kanat ve forvet mevkilerinde oynayabilen Ünder, sol ayağı ile çok sert şutlar çekerek, stoperler üzerinde baskı kurabiliyor. Genç yaşına rağmen yeteneği ile göz dolduran Ünder, Di Francesco’u tekniği ile etkilemiş, ancak maç esnasında karar verme ve pas konularında kendini geliştirmesi gerektiğini düşünüyor.

Guardian’ın haberinde, Ünder hakkında “bir sonraki Muhammed Salah”, “Boğazın Dybala’sı” yorumları yapılıyor. Haberde; Ünder’in Benevento’ya attığı ikinci golün ardından verdiği “asker selamı” ile Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Türk askerlerini selamladığına da değinilmiş.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.