Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kampüste yaşayan kediler, dağlık arazide ölüme terk edildi

İzmir Ekonomi Üniversitesi, kampüste yaşayan kedileri yine üniversiteye ait olan dağlık araziye terk etti. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
Olayı ortaya çıkaran Gazete 9 Eylül Yazı İşleri Müdürü Özge Günerken ile konuştuk:
”İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde açık olan alanda beslenen bazı kediler vardı. Bunlar öğrenciler ve bazı hayvansever öğretmenler tarafından besleniyorlardı. Daha önce kedilerle ilgili kedi evleri de yapılmıştı. Yaklaşık 2-3 hafta önce beslenen kedilerden 12 tanesinin kaybolduğu fark ediliyor öğrenciler tarafından. Öğrenciler konuyla ilgili şikayetlerini HAYTAP’a yapıyorlar. Yapılan görüşmelerden sonra kedilerin yine İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne ait dağlık bir araziye atıldığı öğreniliyor. Daha sonra öğrenciler kedileri bulmak için tekrar dağlık araziye gidiyor ama maalesef o alanda kedilere rastlayamıyorlar. Çünkü orası dağlık bir bölge ve kedilerin yiyeceğe ya da suya ulaşabileceği bir bölge değil. Aynı zamanda yaban hayvanlarının da bulunduğu bir bölge olduğundan kediler için çok da yaşanabilir bir ortam değil. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde beslenmeye alışmış hayvanlar maalesef kendilerini kötü koşulların içinde buldukları için bu hayvanlara ne oldukları bilinmiyor. HAYTAP bununla ilgili suç duyurusunda bulundu.”
Söyleşinin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.