Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“1000 güzel kitap” müzayedesi

İstanbul’da “1000 güzel kitap” müzayedesi düzenlendi. Nişandan madalyalara, kitaplardan fotoğraflara 800’den fazla eserin sunulduğu müzayede Turgay Erol tarafından yönetildi. Medyascope.tv’ye konuşan Erol, “Daha az sayıda eserle, daha sık müzayede düzenlemek istiyoruz” dedi.

25 Şubat Pazar günü Point Hotel Barbaros’ta Denizler Kitabevi tarafından ‘1000 Güzel Kitap’ adlı müzayede düzenlendi.

Birbirinden kıymetli eserleri içeren müzayedede, nişandan madalyalara, kitaplardan fotoğraflara birçok eser açık artırmaya sunuldu. 800’den fazla eserin yer aldığı müzayede, Turgay Erol tarafından yönetildi ve yaklaşık iki saat sürdü.

Taş baskı büyük boy renkli Misak-ı Milli haritası, Atatürk’ün bilinmeyen fotoğrafları, Fevzi Çakmak’ın mektupları, İstanbul, Ankara’yı gösteren büyük boy gravürler, beratlı İstiklal Madalyası müzayedenin en öne çıkan parçalarıydı. Edebiyat dünyasından eserlerin de bulunduğu müzayedede, Cemal Süreya’nın eşi Zühal Tekkanat için imzaladığı kitabı da yer aldı. En pahallı eser, açılış fiyatı 54.000 TL olan Osmanlı kıyafetleriyle ilgili olan gravür iken açılış fiyatı 48.000 TL olan 19. Yy Fransız ekolünden C. Le Aubert tarafından yapılmış Osmanlı Sultanları isimli, 33 padişahın portresini gösteren yağlı boya tablosu ikinci sırada yer aldı.

 Hazırlayanlar: Kerimcan Malaz  –  Büşra Cebeci

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.