Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venezüela’da muhalefet, özgür seçim ortamı sağlanmazsa başkanlık seçimlerine katılmayacak

Venezüela’da muhalefetin en önemli bileşeni Demokratik Birlik 2018 yılında yapılacak başkanlık seçimlerine, eğer özgür bir seçim ortamı sağlanmazsa katılmayacağını açıkladı.

Muhalefet dün yaptığı açıklamada, 22 Nisan’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde eğer özgür, eşit ve saydam bir seçim süreci yaşanmayacaksa bu seçimlere katılmayacağını belirtti. Muhalefetin şartlarının bazıları şöyle:

  • Uluslararası bağımsız gözlemcilerin seçim sürecini ve seçimi takip etmesi
  • Seçimin Başkan Maduro’nun istediği gibi 22 Nisan’da değil, 2018’in ikinci yarısında yapılması
  • Muhalefetin de katılabileceği ulusal bir seçim konseyi kurulması
  • Yurtdışında yaşayan Venezüelalılar’ın da oy kullanabilmesi (Hatırlatma: Birçok muhalif Venezüelalı son yıllarda yurtdışına çıkmayı tercih etti)
  • Medyanın eşit kullanımı

1

Maduro ise seçimlerin öyle ya da böyle, muhalefet olsun ya da olmasın 22 Nisan’da yapılacağını açıkladı. Daha önce Maduro rejiminin kontrolündeki Anayasa Mahkemesi, Demokratik Birlik’in ortak aday çıkarmasını yasaklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.