Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arjantin’de Rusya Büyükelçiliği’nde 400 kg kokain

Arjantin Güvenlik Bakanı Patricia Bullrich yaptığı açıklamada polisin Buenos Aires’teki Rus Büyükelçiliği’nde 400 kg kokain bulduğunu açıkladı. Bakan, kokainin diplomatik olarak nitelendirilen eşyalar arasında saklandığını açıkladı.

2

Operasyonun ardından bir polis memuru ve bir Rus diplomatın tutuklandığı bilgisi paylaşıldı. Operasyon hazırlıklarının 2016’nın sonunda Rus Büyüekelçi Víktor Koronelli’nin Arjantin polisine böyle bir durumla ilgili bilgi vermesiyle başlandığı açıklandı. Arjantin ve Rus polisinin bir yıllık işbirliği sonucu operasyonun gerçekleştirildiği ifade edildi. Bakan, uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir çetenin Rus diplomatik posta sistemini ve dokunulmazlığını kullanarak Avrupa’ya kokain taşıdığını belirtti.

1

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.