Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beyaz Saray: Bir milyon öğretmenin silahlandırılması ve eğitilmesi için fon bulunabilir

Beyaz Saray, federal hükümetin öğrencileri kitlesel saldırılardan korumak için 1 milyon öğretmene silah eğitimi verebileceğini ve silahla donatılabilmesini finanse edebileceklerini belirtti.

1266405

Florida’da yaşanan ve 17 kişinin öldürüldüğü saldırının ardından düzenlenen toplantıda, saldırıdan etkilenen aileleri kabul eden Donald Trump, okul çalışanlarının silahlandırılması gerektiğini savunmuştu. Öğretmenleri silahlandırmak konusundaki yaptığı açıklamada “öğretmenlere silah verin demedim. Benim dediğim şey, askeri veya özel eğitim ile silah kullanımında uzmanlaşmış öğretmenlere gizli silah taşıma imkanının verilmesi üzerineydi.” dedi. Bunun için ise öğretmenlere bir takım bonuslar verilmesi ve bunun federal hükümet tarafından finanse edilmesi düşünülüyor. Çalışmanın finansal boyutları ise öğretmenlerin yüzde kırkını kapsıyor ve çok ciddi bir fon ihtiyacına sebep olabilir.

trump-tan-10-ayda-49-milyar-dolarlik-silah-satisi-1511891999

Amerikan Öğretmenler Federasyonu başkanı Randi Weingarten, öneriye kesinlikle karşı olduklarını belirtti. Weingarten, “Öğretmenler silahlı olmak istemiyor” dedi. “Öğretmek istiyoruz, böyle bir uzmanlığa asla sahip olmayacağız; hiç bir eğitim, bir öğretmenin, AR-15 taşıyan bir saldırgana karşı çıkmasına yeterli olamaz” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.