Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mimarı Ragıp Buluç: “Abdi İpekçi Arena’nın yıkılması sorumsuzluktur”

Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yıkımına, yapılan asbest analizinin ardından yeniden başlandı. Konuya ilişkin olarak yapının mimarlarından Ragıp Buluç Medyascope.tv’ye konuştu. Buluç, binanın Basketbol Federasyonu’na devredilmesini büyük bir hata, binanın yıkılacak olmasını ise sorumsuzluk olarak değerlendirdi:

Geçtiğimiz günlerde yıkımına başlanan, daha sonra asbest tartışmaları üzerine yıkımı durdurulan Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yıkımına, yapılan asbest analizinin ardından yeniden başlandı.Yıkılacak olan Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yerine Basketbol Federasyonu öncülüğünde yeni bir tesis inşa edilecek.

Mimarlığını Ragıp Buluç, Ziya Tanalı ve Ercan Yener’in üstlendiği Abdi İpekçi Spor Salonu, 1989 yılında açılmış, 1989 yılından 2014 yılına kadar spor müsabakalarından konserlere, dans gösterilerinden Eurovision’a kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapmıştı.

abdi-ipekçi-spor-salonu_01

“Burası basketbol salonu değil”

Abdi İpekçi Spor Salonu’nun mimarlarından olan ve binanın yıkımına ilişkin medyascope.tv’ye konuşan Ragıp Buluç, yapının Basketbol Federasyonuna devredilmesinin bir hata olduğunu, binanın bütün salon sporlarına açık bir bina olarak yapıldığını ve bir basketbol salonu olmadığını ifade etti.

Binanın yıkımına “Yıkımı son derece büyük bir hatadır” ifadeleriyle tepki gösteren Buluç, “Basketbol salonu istiyorlarsa yanına veya başka bir araziye inşa ederler, yıkmak nedir ben anlamıyorum” dedi.
Binanın modern mimarinin önemli örneklerinden biri olduğunu belirten Buluç, binanın bugün bile yüksek sayılabilecek bir teknolojiyle inşa edildiğine dikkat çekti.

“İnşallah yıkım aşamasında biri ölmez”

Binanın modern mimarinin önemli örneklerinden biri olduğunu belirten Buluç, binanın bugün bile yüksek sayılabilecek bir teknolojiyle inşa edildiğine dikkat çekti.

1700 ton çelik çatının yerde yapıldığını ve yerine kaldırılarak oturtulduğunu söyleyen Buluç, “Bunu nasıl yıkacaklar çok merak ediyorum, inşallah bir iki kişi ölmez onları yıkarken” şeklinde konuştu ve binanın yıkımını Sorumsuzluk olarak değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.