Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Tanrı’nın makineli tüfeği”: ABD’li ünlü Evanjelist vaiz Billy Graham öldü

Ünlü Evanjelist lider Billy Graham Çarşamba günü öldü. Graham için “protestan papa” deniyordu. Graham, ABD’de Truman’dan bu yana birçok ABD başkanına danışmanlık hizmeti vermesiyle biliniyor. Ruhsal danışmanlık hizmeti verdiği başkanlar arasında Harry Truman, Lyndon B. Johnson, George W. Bush ve Bill Clinton da bulunuyor.

alg-obama-graham-jpg
ABD eski Başkanı Barack Obama ve Billy Graham

Graham’ı tanıyanlar onun 50 yıldır ABD başkanlarına bu desteği sağladığını söylüyorlar. ABD Başkanı Donald Trump ise Graham’ın ölümünün ardından attığı tweette “Büyük Graham öldü, onun gibi kimse gelmemiştir, Hrıstiyanlar ve tüm diğer dinler onu özleyecekler, çok özel bir adamdı” diye yorum yaptı.

Billy Graham 1918 yılında ABD’de Güney Carolina’da doğdu. 1949 yılından sonra etkisini arttıran Graham, 20. Yüzyıl’ın en etkili vaizlerinden biri olarak görülüyordu. Uzun süre Hristiyanlığı yaymak için uğraşan Graham, Billy Graham Crusades (Billy Graham Haçlı Seferleri) adı altında birçok şehir ve ülkeye gitti. Graham hayatı boyunca 400’den fazla kendi tabiriyle haçlı seferine çıktı ve 185 ülkeyi gezdi. İnsanları Hristiyanlığa döndürmeyi amaçlayan bu seferler ile Graham’ın ABD’deki etkisi daha da arttı.

2.
Billy Graham’ın düzenlediği büyük etkinliklerden biri

Billy Graham ABD başkanlarından Lyndon B. Johnson ve Richard Nixon ile çok daha yakın ilişkiler kurmuştu. Bu sayede ABD’de etkisini oldukça arttırdı. Graham vaazlarında ABD’de büyük sorun olan siyahların durumuyla ilgili ırksal entegrasyonu savundu. Siyahi lider Martin Luther King Jr.’a beraber ortak vaaz vermeyi önerdi.

3.
Billy Graham dönemin ABD Başkanı Rİchard Nixon ile

Billy Graham’ın ABD’de Yahudilerin etkisiyle ilgili çarpıcı yorumları da bulunuyor. Başkan Nixon’un döneminde çıkan ses kayıtlarına göre Graham ABD’de Yahudilerin medyayı kontrol ettiğini belirtiyor. Graham 2000’li yıllarda çıkan bu kayıtlar için özür dilemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.