Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başbakan Yıldırım: “Afrin’i bir hilal gibi çevreledik”

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu.Yıldırım, “Yarın takvimler bir kez daha 28 Şubat’ı gösterecek. Bin yıl sürecek denilen o karanlık darbenin yıl dönümü” diyerek başladı.

“28 Şubat’ın yaralarını sardık, yapılanları unutmadık”

“Yarın takvimler bir kez daha 28 Şubat’ı gösterecek. Bin yıl sürecek denilen o karanlık darbenin yıl dönümü. Ayrıca bugün dönemin başbakanı Necmettin Erbakan’ın ölümünün yıl dönümü. Erbakan hocamızın mekanı cennet olsun. İnançların, yaşam tarzının baskı altında olduğu o durumda, vakur duruşuyla örnek olmuştu. Erbakan hoca yemin eder, yemin ettirirdi. Biz de yemin ediyoruz ki, vatandaşlarımızın haklarını terör örgütlerine de, karanlık odaklara karşı da koruyacağız. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile dik durduk meydanı cuntacılara bırakmadık. Hayatı zehir eden, meslek liselerini adeta bitiren, bazı evlatlarımıza yaşama hakkını çok gören cuntacı zihniyeti unutmadık, unutmayacağız. Sadece insanımızın hukukunu çiğnemediler. Türkiye’nin ekonomisinin büyük bir krize girmesine neden oldular. Faturayı aziz ve cefakar millet ödedi. 28 Şubat’ın yaralarını sardık, yapılanları unutmadık. O günler geride kaldı. Hiçbir güç milletin hakkına, hukukuna, değerlerine karışamayacak, buna asla fırsat bulamayacak.” dedi.

“YPG/PKK/PYD/DEAŞ’a karşı topyekün mücadele var”

“Hükümet PYD’yi YPG’yi terör örgütü olarak kabul etmemiş. Bakalım acaba gerçekler böyle mi? Ben onun için belgelerle geldim. 28 Şubat 2015’ten beri yapılan MGK toplantılarının tamamında YPG/PKK/PYD/DEAŞ’a karşı topyekün mücadele var. Bununla da kalmamışız. 19 EKim 2016’da MGK siyaset belgesini Bakanlar Kurulu kararına dönüştürmüşüz. Mücadele amansız bir şekilde devam etmiş. Bunların terör olduğunu dünyaya biz ilan ettik. Gel gör ki CHP’liler duymamış. Hadi bazı dost bildiğimiz ülkeler PYD’yi terör örgütü kabul etmiyor bunu biliyoruz. Türkiye’nin anamuhalefet partisne ne oluyor da aynı ağızdan konuşuyor.”

“Afrin bir hilal gibi çepeçevre emniyete alınmış durumda”

Zeytin Dalı Harekatı’nın başarı ile yürütüldüünü vurgulayan Yıldırım, “Değerli kardeşlerim, Zeytin Dalı Harekatı’nda 39 günü geride bıraktık. Mehmetçiğimiz havadan ve karadan harekatı başarı ve kararlılıkla sürdürüyor. Afrin bir hilal gibi çepeçevre emniyete alınmış durumda. Sınırlarımıza yakın bölgeleri terörden temizledik. Özel Harekat birliklerimizle temizlik yapa yapa adım adım gidiyoruz. Polisimiz, jandarmamız ve korucularımız intikal ettiler. Korucular, polisler ve polis özel harekat arkadaki emniyeti kontrol etmiş olacak. DEAŞ’lı, YPG’li PYD’li teröristler masum insanları evlerinden uzaklaştırmaya devam ediyor. Bölge halkının yüzde 60’ı evlerini terketmiş durumda. Bu hainler evleri boşaltıp cephaneliğe çevirmişler. Ama şimdi kazdıkları kuyulara kendileri düşüyorlar. 81 milyon milletimiz dualarıyla onların yanındadır. Vatandaşlar destek vermek için akın akın sınıra gidiyor. Her yerde vatandaşlarımız bizi Afrin’e götürün diyor. Bu millette bu vatan aşkı, vatan sevgisi oldukça hiçbir güç sırtımızı yere getiremez. Avrupa’da yaşayan milyonlarca vatandaşlarımız her gün destek mitingi düzenliyor. Aydınlarımız, yazarlarımız onur verici bir şekilde bu olayın arkasında.”

“Cumhur ittifakı ile seçimlerde birlik ve beraberlik devam edecek”

“AK Parti olarak Yenikapı ruhuna ve 15 Temmuz ruhuna sahip çıkmaya devam ediyoruz. Cumhur ittifakı ile seçimlerde birlik ve beraberlik devam edecek. Cumhurbaşkanlığı sistemi seçimlerinde yüzde 50’den fazla oyla cumhurbaşkanımızı yeniden seçeceğiz. Bu CHP değil miydi referandumda hayır cephesini açan? Gizli, saklı ittifaklara gerek yok. Herkes nerede duracağına karar versin. Anamuhalefet partisi son iki seçimdir bunu zaten yapıyor. Siyasi partilerin birbirlerine yaklaşması kardeşliğimiz için de önemli. Daha görüşmeler başlamadan anamuhalefet çarpıtmaya sulandırmaya başladı, bu ittifak değil, koalisyondur diye. Bizim evde oyların yarısı HDP’ye yarısı CHP’ye gitti diyen partili senin partilin değil miydi ey CHP?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.