Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo 2020 Olimpiyat maskotları açıklandı: Çok yakın arkadaş olan iki süper kahraman

Tokyo Olimpik ve Paralimpik Olimpiyatları maskotlarının henüz isimleri belli değil ancak “çok iyi arkadaş oldukları” ve “birbirlerine saygı duydukları” açıklandı.

TOKYO-2020-OLYMPIC-MASCOTS

Toplam 2042 kişi ve grup, yaptıkları maskot tasarımlarıyla yarıştı. Uzmanlar listeyi 3 tasarıma indirgedikten sonra tasarımlar Japonya’da milyonlarca okul öğrencisi tarafından oylandı. 16 bin okuldan 200 bin sınıf oylama sürecine katıldı.

Organizatörler yeni maskotların Olimpiyat ve Paralimpik Olimpiyat oyunlarına coşku ve ilgi getirmesini ve satışları arttırmasını umuyor.

Yaklaşık 600 çocuk oylamanın sonuçlarını öğrenmek için Çarşamba günü Tokyo Shinagawa’daki törene katıldı.

Seçilen Olimpiyat maskotu mavi ve beyaz kareli ve istediği anda istediği yerde olabilme süper gücüne sahip. Çok atletik ve yüksek bir adalet duygusuna sahip. Paralimpik Olimpiyat maskotu ise Japon kiraz çiçeği ağaçlarından esinlenilmiş, pembe-beyaz ve objeleri sadece bakışlarıyla hareket ettirebiliyor. Ağırbaşlı bir iç güce sahip ve doğayı seven iyi bir kalbi var. İki maskot birbirlerine saygı duyuyor ve çok yakın arkadaş.

180228-tokyo-mascot-mc-9502_1c9f1cc416dc51c7c6ab263cc858b82b.nbcnews-ux-2880-1000

Çizimlerin sahibi Ryo Taniguchi Japonya’nın güneyindeki Fukuoka’dan bir ressam. Seçilen tasarımlar açıklandığında “Şu anda mutluluktan uçuyorum, hemen sevgili karıma söylemeliyim” dedi.

Japonya’da maskotlar çok önemli ve büyük ticari kazanç sağlayabiliyor. Pek çok şirket ve bölge maskot tasarımlarıyla kendilerine dikkat çekmeye uğraşıyor. 2016’da Kumamoto bölgesinin siyah ayısı Kumamon maskotuyla satılan oyuncak ve yiyecek ürünleri 128 milyar yen satarak rekor kırdı.

Olimpiyatların organizatörleri yeni maskotların 2015te açıklanan ve çalıntı olmakla suçlanarak değiştirilen 2020 olimpiyat maskotlarından daha başarılı olmasını umuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.