Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oscar ödülleri sahiplerini buldu

90’ıncı Oscar ödülleri sahiplerini buldu. En iyi film dalında ödüle ‘The Shape of Water’ (Suyun Sesi) layık görülürken, en iyi kadın oyuncu Frances McDormand, en iyi erkek oyuncu Gary Oldman oldu. Yabancı dilde en iyi film ödülü Muhteşem Kadın’a verildi.

90. Oscar Ödülleri Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Jimmey Kimmel’ın sunuculuğunu yaptığı törende yapımcı Harvey Weinstein’a tepki olarak, cinsel taciz ve cinsiyet eşitsizliğine karşı doğan “Time’sUp” ve “MeToo”hareketlerine destek devam etti. Geçtiğimiz günlerde de ABD’de yaşayan İngiliz sokak sanatçısı Plastic Jesus, Los Angeles’ta Oscar tören salonunun yakınındaki Ünlüler Kaldırımı’na, tacizle suçlanan yapımcı Harvey Weinstein’in heykelini dikti.

Guillermo Del Toro’ya 75. Altın Küre Ödülleri’nde En İyi Yönetmen Altın Küre Ödülü’nü getiren The Shape of Water tam 13 dalda Oscar’a aday gösterilmişti. En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Prodüksiyon Tasarımı ve En İyi Film Müziği ödülleriyle gecenin kazananı The Shape of Water oldu.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü için Sally Hawkins, Frances Mcdormand, Margot Robbie, Saoirse Ronan ve Meryl Streep’in yer aldığı kategoride ödül Three Billboards Outside Ebbing, Missouri filmindeki performansıyla Frances McDormand’ın oldu. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü kategorisinde ise Timothée Chalamet, Daniel Day Lewis, Daniel Kaluuya, Gary Oldman ve Denzel Washington’ı adaylar arasındaydı. Altın Küre’de Sinema Dalında En İyi Aktör Altın Küre Ödülü’nü Darkest Hour filmiyle kazanan Gary Oldman, Oscar Ödülleri’nde de En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Film aynı zamanda En İyi Makyaj Ödülü’nü de aldı.

Yabancı Dilde En İyi Film ödülü iste A Fantastic Woman filmiyle Şilili yönetmen Sebastian Leilo’nun oldu. Film, Daniela Vega’nın canlandırdığı trans bir kadının trajik bir kayıptan sonra topluma ve otoriteye karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor.

90. Oscar Ödülleri’nin Kazananları:
En İyi Film: The Shape of Water

En İyi Yönetmen: Guillermo del Toro (The Shape of Water)
En İyi Kadın Oyuncu: Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)
En İyi Erkek Oyuncu: Gary Oldman (Darkest Hour)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Allison Janney (I, Tonya)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing,
Missouri)
En İyi Özgün Senaryo: Get Out (Jordan Peele)
En İyi Uyarlama Senaryo: Call Me By Your Name (James Ivory)
En İyi Animasyon Filmi: Coco
Yabancı Dilde En İyi Film: A Fantastic Woman (Şili)
En İyi Belgesel Film: Icarus
En İyi Kısa Belgesel: Heaven is a Traffic Jam on the 405
En İyi Canlı Aksiyon Kısa Film: The Silent Child
En İyi Animasyon Kısa Film: Dear Basketball
En İyi Film Müziği: The Shape of Water
En İyi Özgün Şarkı: Remember Me (Coco)
En İyi Ses Kurgusu: Dunkirk
En İyi Ses Miksajı: Dunkirk
En İyi Yapım Tasarımı: The Shape of Water
En İyi Görüntü Yönetimi: Blade Runner 2049
En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı: Darkest Hour

En İyi Kostüm Tasarımı: Phantom Thread
En İyi Film Kurgusu: Dunkirk
En İyi Görsel Efekt: Blade Runner 2049

a fantastic women

plastic jesus

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.