Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Aksoy ve Atilla Taş’a hapis cezası

FETÖ’nün medya yapılanmasıyla ilgili davanın  karar duruşması bugün görüldü. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi;  29 sanığın yargılandığı davada, “terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etmek” suçundan Murat Aksoy’a 2 yıl 1 ay, Atilla Taş’a ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verirken; Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Abdullah Kılıç, Büşra Erdal,Cihan Acar, Bünyamin Köseli, İbrahim Balta, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Habip Güler, Mutlu Çölgeçen, Ünal Tanık, Yakup Çetin, Seyit Kılıç, Hüseyin Aydın, “örgüt üyeliği” suçundan 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası aldı.

Oğuz Usluer, Cuma Ulus, Ahmet Memiş, Muhammet Sait Kuloğlu, Mustafa Erkan Acar, Davut Aydın, Ufuk Şanlı, Yetkin Yıldız ve kapatılan Zaman Gazetesi Yöneticisi tutuksuz olarak yargılanan Ali Akkuş, FETÖ üyeliği suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; karar sonrası açıklama yapan Atilla Taş, “Yargı kararıdır, sonuçta saygı duyacağız. Ben her zaman söylüyorum, adalete her zaman güvendim, her zaman inanıyorum. Ben muhalefet ettim, başka hiçbir şey yapmadım. Bir ülkede muhalefet etmek suçsa, ben o kadar suçluyum. Başka bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

Hakkında yakalama kararı bulunan Said Sefa, Emre Soncan ile Bülent Ceyhan’ın dosyalarnın ise ayrılmasına karar verildi. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Muhterem Tanık’ın beraatine karar verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.