Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Birliği Brexit görüşmelerini İrlanda sınırı sorunu çözülünceye kadar donduruyor

Avrupa Birliği, İngiltere Başbakanı Theresa May’e Brexit konusunda ciddi bir ultimatom verdi. Buna göre, İrlanda sınırı sorunu çözülünceye kadar ticaret ve diğer konulardaki Brexit görüşmeleri başlamayacak.

Dublin’de İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ile yaptığı görüşme sonrası AB Konseyi Başkanı Donald Tusk Brexit görüşmelerinde İrlanda’nın ilk sırada olacağı ve kırılgan barış sürecinin istikrarını bozabilecek her adımdan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Tusk, İngiltere’nin İrlanda sınırı boyunca düzenleyici bir gümrük adımının gereklerini yerine getirmediğini ve dolayısıyla gümrük birliğini ve Avrupa piyasasını reddettiğini ifade etti. Tusk, İngiltere hükümeti bu konuda kalıcı adım atmazsa Brexit görüşmelerinde ilerleme olmayacağının da altını çizdi.

Daha önce AB ile İngiltere arasında yapılan görüşmelerde, İngiltere’nin katı bir sınır politikası izlememesi konusunda anlaşılmaya varılmıştı. Ancak İrlanda konusu İngiltere için zorluk oluşturuyor.

Tusk’ın bu tavrıyla Brexit görüşmelerinin daha da erteleneceği ihtimali artmış durumda.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.