Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cinsel taciz ve tecavüzle suçlanan Güney Koreli aktör ölü bulundu

Güney Koreli aktör Jo Min-ki, en az sekiz kişiyi taciz etmekle ve tecavüzle suçlanmıştı.

Çıkan yerel haberlere göre aktör, Seul’daki evinde ölü bulundu.

jo-min-ki_905B5F6EA5A74698A73CB94688226E4B

Min-Ki çoğunlukla televizyon işlerinde yer almış ve birkaç filmde de oynamıştı. Haberlere göre Min-ki gelecek hafta polis tarafından sorgulanacaktı.

52 yaşındaki aktör, Güney Kore’deki “#MeToo” hareketinde en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Min-Ki, daha önce ders verdiği Cheongju Üniversitesi’nde öğrencilere tecavüz ve istismarla suçlandı.

Suçlamalardan sonra görevinden uzaklaştırılan aktör, ilk anda iddiaları reddetti fakat 27 Şubat’da onu suçlayanlardan özür diledi.

“Her şey benim hatam, suçlanması gereken benim” diyen aktör Min-Ki şöyle devam etmişti: “Acı verdiğim bütün kurbanlarım için çok üzgünüm. Şu andan itibaren hatalarımın sosyal ve hukuki sonuçlarından kaçmayacağım”.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.