Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü antropolog Saba Mahmood hayatını kaybetti

Ünlü antropolog Prof. Saba Mahmood hayatını kaybetti. ABD Berkeley Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan 46 yaşındaki Mahmood, pankreas kanseriyle savaşıyordu.

Pakistan doğumlu olan Mahmood, antropoloji ve siyasi teori alanında yaptığı çalışmalarda özellikle Ortadoğu ve Güney Asya’daki Müslüman çoğunluklu ülkelere yoğunlaşarak etik ve siyaset, din ve laiklik, özgürlük ve itaat kavramları arasındaki ilişkiler üzerine yaptığı çalışmalarla tanınmaktaydı.

Çalışmalarında bir başka ünlü antropolog Talal Asad’dan etkilenen Mahmood’un, toplumsal cinsiyet, din – siyaset ilişkileri, laiklik ve Ortadoğu’da azınlıklar üzerine kitap ve makaleleri bulunmaktadır.

Fransız Mediapart gazetesinin Saba Mahmood ile yaptığı 25 Aralık 2015 tarihli mülakatı Haldun Bayrı’nın çevirisiyle daha önce yayınlamıştık. Mülakata buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.