Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: “Bugün yapılan şey ittifak değil, seçmen iradesine ipotek koyan şaibeli koalisyondur”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli grup toplantısındaki konuşmasında ittifak tartışmalarıyla ilgili “Bugün yapılan şey ittifak değil, seçmen iradesine ipotek koyan şaibeli koalisyondur” dedi. Temelli’nin konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

“Kalkmış Kürt halkına kurt işareti yapıyor”

“70 milyar dolarlık fonu savaş sanayinin eline veriyorlar. Bu silahların tanıtımını Afrin’de yapıyorlar. TV’lerde izlediğiniz videoların arkasında işte bu yatıyor. Bu savaş sanayi yatıyor. Bizim komşularımızın, akrabalarımızın öldürülmesine karşıyız. Sürekli ölüm güzellemesi yapanlara karşı yaşamı savunacağız. Bu ülkenin kaynaklarını böyle kullananlar sanıyorlar ki iktidarları ilelebet sürecek. Kalkmış Kürt halkına kurt işareti yapıyor.  Bu işareti yapan Osmaniye’den ileri gidemedi. Sen de ancak oraya kadar gidersin.

“Bu tür yasalara muhtaç oldukları için acz içindeler, seçimi şimdiden kaybetmişlerdir”

Minarenin kılıfı nihayet dün akşam dikildi. Dün gece yangından mal kaçırırcasına 26 maddelik yasa geçirildi. Referandumda ne kadar hile varsa yasalaştı. Hangi koalisyonu kuracaklarsa kursunlar bu tür yasalara muhtaç oldukları için acz içindedirler. Seçimi şimdiden kaybetmişlerdir. Erken seçim yapmayacağız demelerinden de anlamanız mümkün. İttifak kavram olarak kötü değil ancak nasıl ittifak yaptığınız önemli. İyisi de var kötüsü de var. Bugün yapılan şey ittifak değil, seçmen iradesine ipotek koyan şaibeli koalisyondur.

Biz fabrikada işçilerle, tarlada çiftçilerle sokakta kadınlarla ittifak yapıyoruz. En güçlü ittifak biziz. Biz bu ittifaka herkesi davet ediyoruz. Gelin Nevruz alanına. Nevruz direniştir. Nevruz faşizme karşı direniştir. Tüm arkadaşlarımız bugünden Nevruz’a kadar çalışmalarını hayata geçireceklerdir.

Biliyorsunuz cezaevleri konusunu sürekli dile getiriyoruz. Mehmet Aslan’a uygulanan işkenceyi sürekli dile getiriyoruz. Yaptığımız uyarılar dikkate alınmıyor. AKP iktidarı 12 Eylül’ün mirasına sahip çıkmaktadır. Ama bilmiyor ki insanlık onuru işkenceyi yenecektir.

“Ahmet Şık ve Murat Sabuncu özgürlüğüne kavuştu, hoşgeldiniz”

Ahmet Şık 496 gün sonra, Murat Sabuncu ile birlikte özgürlüğüne kavuştu. Hoşgeldiniz. Ama kendisi dedi ya ‘sevinmeyeceğiz’, öfkemizi, umudumuzu koruyacağız. Çünkü hala bu iktidarın tutsak ettiği gazeteciler var. 200’ü aşkın gazeteci cezaevinde. Bu iktidarın tutsak ettiği demokratik siyaset var. Sevinmeyeceğiz. Onlardan biri de Sevgili Selahattin Demirtaş. Demirtaş’ın duruşması var. Cuma günü saat 10:00’da Silivri’de. 2013 Nevruz’unda konuştuğu için. Zaten yargılandığı her şey konuştuğu için. 2013 Nevruz’unda da öyle yapmış. Herkes bu konuşmasını alkışlamış, yandaş medyasıyla, siyasetçisiyle. Aradan geçen süre boyunca iddianame hazırlanmış biz de sevgili başkanla dayanışmaya devam edeceğiz.

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.