Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sundance Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü alan Tolga Karaçelik’in son filmi Kelebekler’in fragmanı yayınlandı

Sundance Film Festivali’nde Dünya Sineması Büyük Jüri Ödülü’nü kazanan Tolga Karaçelik’in Kelebekler filmi 30 Mart’ta Türkiye’de gösterime girecek. Gişe Memuru ve Sarmaşık filmleriyle tanınan yönetmen, Antalya Film Festivali’nde En İyi İlk Film, En İyi film ve En İyi Yönetmen ödüllerine layık görülmüştü.

Kültür Bakanlığı’ndan fon alamayan Kelebekler filmini Indigogo isimli sitede düzenlediği bağış kampanyasıyla çeken Karaçelik, bağımsız sinema denince ilk akla gelen Sundance’te kazandığı ödülle Türkiye Sineması tarihinde yer aldı. Avrupa prömiyerini Rotterdam Festivali’nde yapan filmin oyuncu kadrosunda Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Serkan Keskin, Hakan Karsak, Ezgi Mola ve Ercan Kesal yer alıyor.

30 yıl ayrı kaldıktan sonra, babaları üç çocuğunu Hasanlar Köyü’ndeki evlerine geri çağırır. Nedenini bilmezler. En büyükleri Cemal, onları alır ve bu garip köye doğru yola çıkarlar. Yıllardır bir araya gelmeyen ve birbirini çok az tanıyan üç kardeş Hasanlar’a vardıklarında babalarının öldüğünü öğrenirler ve babaları, vasiyetinde köyün acayipliklerinden biri olan kelebeklerin gelişinde gömülmeyi istemiştir. Köyde geçirdikleri zaman süresinde yaşadıkları enteresan olaylar esnasında hem birbirlerinin hem kendilerinin hem de babalarının kim olduğunu anlamaya çalışırlar. Kelebekler büyüyememiş insanların hikâyesi…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.