Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunuslu kadınlar miras paylaşımında kadın-erkek eşitliği için sokaklarda

Tunuslu kadınlar mirastan eşit olarak yararlanmak talebiyle 10 Mart günü sokağa çıktılar. Eyleme 81 sivil toplum kuruluşu da destek veriyor. Şu anki kanunlara göre erkek aynı mirastan kadına göre iki kat daha fazla alıyor.

Eyleme katılan kadınlar mirasta kadın-erkek eşitliğinin bir iyilik değil hak olduğunu vurguladılar. Akademisyen Sana Ben Achour şöyle bir yorumda bulunuyor: “Miras hakkındaki eşitsizlik Tunus’taki erkek egemen sistemin temellerinden biri ancak bu 2011 anayasasına aykırı çünkü bu anayasa hakların eşitliğini esas alıyor”.

Yapılan bazı anketlere göre, Tunusluların önemli bir kısmı mirasta kadın-erkek eşitliğine karşı çıkıyor. Tunus’ta kadın-erkek eşitliğinin sağlanması yönünde adımlar geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Beji Caid Essebsi tarafından başlatılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.