Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da 4. Merkel dönemi başladı

Almanya’da 4. Angela Merkel dönemi resmen başladı. Başbakan Angela Merkel Federal Meclis’te yapılan oylamada dördüncü kez başbakanlığa seçildikten sonra Cumhurbaşkanı’ndan görev belgesini aldı. 24 Eylül’deki seçimlerin ardından yaklaşık altı ay boyunca hükümetsiz kalan ülkede Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD), koalisyon anlaşmasına 12 Mart’ta imza atmıştı. Yeni Kabine’de SPD’nin altı bakanı bulunacak. Sosyal Demokratlar henüz tam listeyi açıklamasa da dışişleri bakanlığı görevine bir önceki hükümette adalet bakanı olan Heiko Maas’ın geleceği kesinleşti. 51 yaşındaki SPD’li Heiko Maas sosyal medyadaki nefret mesajlarını önlemeye yönelik tartışmalı yasasının mimarı olarak tanınıyor. Yeni hükümette çevre bakanlığı görevine devam etmeyeceğini açıklayan Barbara Hendricks’in yerine ise Sosyal Demokrat Parti Genel Sekreteri Svenja Schulze’nin geleceği bildirildi. Berlinli siyasetçi Franziska Giffey’in de aile bakanlığı görevini üstlenmesi bekleniyor. Koalisyon hükümetinin gelecek hafta görevine başlaması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.