Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Video: Mahkemede tanığa saldırınca öldürülen çete üyesinin son anları

Amerika Birleşik Devletleri’nde 21 Nisan 2014’te görülen bir dava sırasında avukatının tükenmez kalemi ile tanığa saldıran bir çete üyesinin öldürüldüğü anlara ait video mahkeme tarafından yayınlandı.

Utah eyaletinde Salt Lake City şehrinde bir çok suçtan hüküm giymiş 25 yaşındaki çete üyesi Siale Angilau hakkında ifade veren bir  tanığa avukatının kalemi ile aniden saldırınca mahkemede bulunan ve adı açıklanmayan bir kadın şerif tarafından vurularak öldürülmüştü. Olaya ilişkin görüntüler Siale Angilau’nun olay sırasında ciddi bir tehdit oluşturduğu için öldürüldüğünü kanıtlamak üzere medya ile paylaşılmış. Angilau’nun avukatı olay sırasında müvekkilinin öldürülmesine gerek olmadığını ve şerifin bir kez vurulduktan sonra yere düşen Angilau’ya 3 el daha ateş ettiğini savunuyor. Videonun yayınlanmasının ardından ölen çete üyesinin ailesi davacı olursa dava yeniden görülecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.