Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

37. İstanbul Film Festivali 6 Nisan’da başlıyor

İKSV tarafından düzenlenen Türkiye’nin en büyük uluslararası sinema etkinliği İstanbul Film Festivali, 37. kez sinemaseverler ile buluşuyor. 6-17 Nisan arasında gerçekleştirilecek olan festival kapsamında 12 günde, 18 bölümde, 43 ülkeden, 218 yönetmenin toplam 210 filmi gösterilecek.

37.İstanbul Film Festivali’nin bu sene ki ana sponsoru olan Vodafone Red ise 12 uzun metraj filmin ilk gösterimlerini yaparak galalar düzenleyecek. Festival filmleri bu sene 9 sinema salonunda gösterilecek. Beyoğlu’nda Atlas Sineması, Beyoğlu Sineması, Pera Müzesi, Nişantaşı’nda Cinemaximum City’s , Gayrettepe’de Cinemaximum Zorlu ve Kadıköy’de Rexx Sineması ve Kadıköy Sineması olmak üzere 9 salonda yapılacak.

Festivalin büyük ödülü olan “Altın Lale” için bu sene uluslararası yarışmada 11 ülkeden 11 film aday gösterildi. Ödül töreni 17 Nisan Salı akşamı yapılacak.

afis

Uluslararası Yarışma aday filmler:

Köpek / Dog / Samuel Benchétrit (Fransa)

Tuzdan Kaide / Burak Çevik (Türkiye)

Cocote / Nelson Carlo de los Santos Arias (Dominik Cumhuriyeti-Arjantin-Almanya-Katar)

Görgü Kuralları / Good Manners / Marco Dutra & Juliana Rojas (Brezilya-Fransa)

Western / Valeska Grisebach (Almanya-Bulgaristan-Avusturya)

Bir Zamanlar Kasım’da / Once Upon a Time in November / Andrzej Jakimowski (Polonya)

Bir Mahalle Hikâyesi / Soldiers. Story from Ferentari / Ivana Mladenovic (Romanya-Sırbistan-Belçika)

Kış Kardeşleri / Winter Brothers / Hlynur Palmason (Danimarka)

Katil Marlina / Marlina the Murderer in Four Acts / Mouly Surya (Endonezya- Fransa-Malezya-Tayland)

Ev / The Home / Asghar Yousefinejad (İran)

The Rider / Chloé Zhao (ABD)

Ulusal Yarışma’da ise 2017-2018 arasında tamamlanmış 13 film yarışacak. En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik olmak üzere toplam 9 dalda ödül verecek

Ulusal Yarışma aday filmler filmler:

Tuzdan Kaide / Burak Çevik

Halef / Murat Düzgünoğlu

Buğday / Semih Kaplanoğlu

Kelebekler / Tolga Karaçelik

Kaçış / Kenan Kavut

Renksiz Rüya / Mehmet Ali Konar

Aydede / Abdurrahman Öner

Yol Kenarı / Tayfun Pirselimoğlu

Borç / Vuslat Saraçoğlu

Güvercin / Banu Sıvacı

Sofra Sırları / Ümit Ünal

Put Şeylere / Onur Ünlü

Körfez / Emre Yeksan

Bu iki yarışma dışında “Sinemada İnsan Hakları”, “Ulusal Belgesel Yarışması” “Ulusal Kısa Film Yarışması”, “Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü” ve “Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birlikleri Federasyonu Ödülü (FIPRESCI)” kategorilerinde de ödüller dağıtılacak.

Sinemacılar, genç yönetmenler ile sinema sektörü yapımcıları ve yatırımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen “Köprüde Buluşmalar” etkinliklerinin bu sene 13’üncüsü 6-13 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

37. İstanbul Film Festivali’nin bu yılki yeni bölümlerinden biri de Çiçek İstemez. Kahramanı güçlü kadınlar olan filmlerin bir araya geldiği bölüm kapsamında gerçek hayatta da sinemada da baskılara boyun eğmeyen, kendi yolunu çizen, kendi ayakları üzerinde duran kadınların hikâyelerini anlatan filmler yer alıyor. Çiçek İstemez bölümünde İran’dan Belçika’ya Arjantin’den Gürcistan’a 10 film yer alıyor.

İKSV’nin her sene film festivali kapsamında verdiği “Sinema Onur Ödülleri” ise bu yıl oyuncu  Perihan Savaş ve yazar ve senarist Osman Şahin, yönetmen Aram Gülyüz ve yapımcı Arif Keskiner’e verilecek. “Sinema Emek Ödülü” ise 22 yıldır Atlas Sineması’nın müdürlüğünü yapan Cevdet Pişkin’e takdim edilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.