Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dört kişi olarak kovuldukları camiye kırk kişi döndüler: Kadınlar Fatih Camii’nde birlikte saf tuttu

Geçtiğimiz günlerde dört kadının Fatih Camii imamı tarafından kovulmasına tepki göstermek için kadınlar bir araya geldi ve Fatih Camii’nde namaz kıldı.

Yazar Yıldız Ramazanoğlu’nun da bulunduğu etkinlikte yaklaşık kırk kadın, kadınlara ayrılan paravanın dışında saf tuttu. Konuya ilişkin Medyascope.tv’ye konuşan Ramazanoğlu, “Allah’ın evi olan mabetlerden kadınların kovulmasının kuşaktan kuşağa aktarılan bir yanlış olduğunu” söyledi.

Bir süredir bir grup kadın, camilerde kadınların konumunu iyileştirmek üzere “Kadınlar Camilerde” adlı bir kampanya başlatarak bu doğrultuda camilerde toplanıp çözüm önerileri aramakta.

Ekim 2017’de başlatılan ve bugün hâlen süren kampanya ile kadınlar, camilerdeki kadınlara ayrılan alanların küçük ve eşitsiz olmasından engellilerin ve yaşlı kadınların camilere erişimindeki kısıtlılıklara, abdesthanelerin yetersizliği, kirliliğinden kadınların kendilerini camilere ait hissedememesine kadar birçok konu hakkında tartışıyor, deneyimlerini de Kadınlar Camilerde adlı bir platformda paylaşıyorlar.

“Şeytan insanın damarında gezer, buradan kalkın”

12 Mart’ta bu platform üzerinden bir kadın, bir arkadaşı ile birlikte kadınlara ayrılan bölümde namazlarını kıldıklarını, sonrasında da kadınlar bölümünden çıkarak bir sütunun altına oturduklarını, iki kadının da kendilerine katılarak yanlarına oturduğunu, bunun üzerine de cami imamının kendilerini “Erkekler şikayetçi oluyor, buradan kalkın” diyerek kovduğunu yazmıştı.

Yazıda cami imamının kendilerine “Buradan kalkın, burada oturamazsınız ‘Şeytan insanın damarında gezer’ diyor peygamberimiz, siz ondan daha iyi mi bileceksiniz?” dediği de ifade edilmişti.

Bunun üzerine bir araya gelen kadınlar, olaya tepki göstermek için bir araya geldi ve yaklaşık kırk kadın Fatih Camii’nde, kadınlara ayrılan bölümün dışında namaz kıldı.

“50 yaşında bile 20 yaşındaki bir çocuktan azar, hakaret işitebiliyoruz”

Etkinliğe katılan ve konuya ilişkin Medyascope.tv’ye konuşan Yıldız Ramazanoğlu, Allah’ın evi olan mabetlerden kadınların kovulmasının, onlara daha kötü yerlerin verilmesi hatta birçok camide kadın mahvilinin bulunmamasının yanlış olduğunu belirtti. Bu yanlışın kuşaktan kuşağa aktarıldığını ifade eden Ramazanoğlu, “50 yaşına geldiğimizde bile 20 yaşındaki çocuklardan azar, hakaret işitebiliyoruz. Bunları hep yaşadık. Bu kötülük zincirinin bir yerden kırılması lazım” dedi.

Video: Sümeyye Kavuncu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.