Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tahran Belediye Başkanı Necefi, kızların dans gösterisini izledi ve koltuğundan oldu

Tahran Belediye Başkanı Muhammed Ali Necefi görevinden istifa etti. Reformcu kimliğiyle bilinen Necefi, kız çocuklarının dans ettiği bir etkinliğe katılmasından dolayı muhafazakarlar tarafından eleştiriliyordu.

Görevinden istifa ettiği açıklanan Tahran Belediye Başkanı Necefi, geçtiğimiz hafta İran’a özgü Anneler Günü kutlamaları vesilesiyle Tahran Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinliğe katılmıştı. Etkinlik kapsamında 8-10 yaşlarındaki kız çocuklarının dans etmesi, kamusal alanda dans etmenin yasak olduğu ülkedeki muhafazakarların tepkisini çekmiş, Tahran Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Belediye Başkanı Necefi, “dans edenlerin tamamının 9 yaşından küçük olduğunu” söyleyerek kendisini savunmuştu. Zira İran’da 9 yaşından büyük kız çocukları da kadın olarak kabul ediliyor.

Reformcu kimliğiyle tanınan, Massaschusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) mezunu 66 yaşındaki Necefi, geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerde 10 milyon nüfuslu Tahran’ın belediye başkanlığına seçilmişti. Daha önceki cumhurbaşkanları Mir Hüseyin Musevi ve Ali Ekber Rafsancani dönemlerinde 9 yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığı yapan Necefi, mevcut Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ilk döneminde de aynı görev için önerilmiş ancak parlamentodan güvenoyu alamamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.