Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yakutistan’da altın yüklü uçağın kargo kapağı kopunca tonlarca külçe altın piste yağdı

Rusya’nın soğuğu ve altın madenleri ile ünlü  Yakutistan bölgesinde toplam 9.3 tonluk altın  taşıyan bir uçağın kargo kapağının  kopması sonucu her biri yaklaşık 20 kg ağırlığındaki 172 adet külçe altın havalimanı ve çevresine dökülmüştü. Karlar içindeki piste ve çevresine yayılmış külçe altınlar ilginç bir görüntü oluşturmuştu.

 
1457631

Yakutsk’taki An-12 uçağı ile ilgili olayla ilgili  resmi açıklamada Chukotka Madencilik ve Jeoloji Şirketine ait 9.3 ton  ağırlığında külçe altınların uçaktan düşüşü sırasında herhangi bir yaralanma veya maddi zararın oluşmadığı duyuruldu.

Parçalanan  kargo  kapağı ise olay sırasında boş bulunan yerel otomobil pazarının arazisine düşerken uçak, Yakutsk  “Magan” havaalanına güvenli bir şekilde inmiş.

 

Altınları taşıyan 1972 yapımı  AN-12 uçağının sol kargo kapısının yanlış ve ağır yükleme sonucu koptuğu tahmin ediliyor. Altınların havalimanı ve çevresine “yağmasının” ardından, havalimanı çalışanlarından oluşan ekipler 172 külçe altının tamamını pistten ve karlar içinden toplayarak, yeni bir uçakla Kanada’ya gönderilmek üzere depolamış.

1457423

1457182

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.