Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransız bulldogları sevimliliklerinin  bedelini ödüyorlar

ABD’de bir hafta içinde uçuş esnasında can veren 2 Fransız bulldogu bir tartışmayı ateşledi. Kıvrık kuyrukları, sivri kulakları, basık yüzleri ve kocaman gözlerinin verdiği sevimlilikle en çok satılan köpekler arasında yer alan bu ırkın bu özelliklere sahip olması için üzerinde genetik oynamalar yapılıyor. Aşırı ısınma, zor beslenme, felç, kalp problemleri yaşayan hayvanlar ömürlerini hastalıklarla mücadele içinde geçiriyor.

Bir köpeğin uçak kabinine konması diğerinin yanlışlıkla Kansas City yerine Japonya’ya yollanması sonuncunda hayatlarını kaybetmesi hayvanlara yapılan zalimlik ve onların taşınma şartları konusunda tartışma yarattı.

Daha kısa, daha küçük ve daha basık burunlu olması için seçilim yoluyla üretilen bu köpek ırkları solunum problemleri yaşıyorlar. Felç geçirme riskleri de büyük. ABD’de en çok satılan 6. Cins olan Fransız bulldogları yaşlandıkça ameliyatlar geçirmek zorunda kalıyor. Kitty Block’un başkanı, “Hayvanların sağlık problemleriyle geçen ömrü hem kendileri hem sahipleri için zorlayıcı oluyor” açıklamasını yaptı.

Ünlü oyuncuların favorisi olan bu köpek cinsi maalesef göründüklerinden çok daha hassas. Bu cins köpeklerin satın alınmaması ya da üretimine engel olunması gerektiği yönünde uyarılar yapılıyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.