Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mario Vargas Llosa: “Meksikalı gazetecilerin öldürülmesi basın özgürlüğünün genişlemesinden kaynaklanıyor”

Guardian’ın haberine göre, Nobel ödüllü yazar Mario Vargas Llosa, Meksika’da son 10 yıl içinde 100’den fazla gazetecinin öldürülmesinin basın özgürlüğünün genişlemesinden kaynaklandığını söyleyerek uluslararası basında tepkiye sebep oldu.

vargas-llosa1-t

Pazartesi günü verdiği röportajda “Meksika’da 20 yıldan fazladır basın özgürlüğü var” açıklaması yapan Mario Vargas Llosa, yaşanan gazeteci ölümlerinin, genişleyen özgürlükler sayesinde söyleyemeyecekleri şeyleri artık söyleyebildikleri ve haber yapabildikleri gerekçesiyle yaşandığını iddia etti. Uyuşturucu kaçakçılığının bunun içinde önemi bir yer tuttuğunu söyledi.

Geçen yıl Meksika’da 12 gazeteci öldürüldü ve Suriye ile eşitlendi. Sınır Tanımayan Gazeteciler’in 2017 Dünya Basın Özgürlüğü listesinde, Meksika, 180 ülke arasında 147 sıraya geriledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.