Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin protestosu operasyonu

Geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi’nde bir grup öğrenci Afrin’in ele geçirilmesinin ardından lokma dağıtmış, bir başka grup da onlara tepki için gösteri yapmıştı. Polis üniversite yurtlarına ve bazı evlere operasyon düzenleyerek 14 öğrenciyigöz altına aldı.
Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs’te 19 Mart günü TSK ve ÖSO’nun Afrin’i ele geçirmesi sebebiyle bir grup öğrenci lokum dağıtmak istedi. Bir başka grup da tepki gösterdi ve lokum dağıtanlara müdahale etti. Olayların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör propagandası yapmak ve Zeytin Dalı Harekatı’nı protesto etmek suçlamasıyla 14 kişi hakkında gözaltı kararı aldı. Fikir Kulüpleri Federasyonu Twitter üzerinden FKF Genel Yürütme Kurulu üyesi Şafak Küçüksezer’in de gözaltına alındığını duyurdu. Boğaziçi Üniversitesi Marksist Fikir Topluluğu da bir üyelerinin gözaltına alındığını açıkladı.
Lokum dağıtanlara müdahale edilmesinin ardından AKP’liler üniversite önünde açıklama yapmıştı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü de bir açıklama ile saldırının ifade özgürlüğüne yönelik olduğunu söylemişti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ise konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturmanın sürdürüldüğü ve üniversite yönetiminin disiplin işlemlerini başlattığını duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.