Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde Yeni Seyirci Ödülü’nü kazanan Kar filmi yarın vizyonda

Emre Erdoğdu’nun yönetmenliğini yaptığı ilk filmi Kar’ın oyuncu kadrosunda, Hazar Ergüçlü, Halil Babür, Ozan Uygun, Doğaç Yıldız ve Nazlı Bulum gibi isimlerin yer alıyor. Film yarın itibariyle Başka Sinema salonlarında vizyona giriyor.

Türkiye prömiyerini 24. Uluslararası Adana Film Festivali’nde yapan ve festivalden umut veren genç kadın ve erkek oyuncu ödüllerinin yanı sıra en iyi kurgu ödülüyle de dönen Kar filminin konusu şöyle;  Müzeyyen, toplumsal ahlak çizgisinin altında yaşayan genç bir kadındır. Kavgaya, uyuşturucuya bezenmiş hayatını kendine benzeyen arkadaşlarıyla paylaşıyordur. Kardeşi Ali onun varlığını yeni öğrenmiş, onunla tanışmaya Bolu’dan kendi burjuva, başarılı eğitim hayatını yarıda bırakıp Antalya’ya gelmiştir. Meşru çocuk Ali sınanmadığı günahlarla, gayr-i meşru çocuk Müzeyyen ise Ali’nin getirdiği umutla imtihan olacaktır.

Yönetmen Emre Erdoğdu ve Adana Film Festivali’nden En İyi Kurgu ödülüyle dönen Ayris Alptekin’le yaptığımız röportajı buradan izleyebilirsiniz:

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.