Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Yaralı Bilinç’in yazarı, İranlı filozof Daryush Shayegan 83 yaşında hayatını kaybetti

Daryush Shayegan bugün Tahran’da hayatını kaybetti. Shayegan, 1979 İran devriminden sonra ülkesini terk etmiş, yıllar sonra dönmüştü. Son nefesini verene dek, İran toplumunun içeriden değiştirilebileceğine inanıyordu. Shayegan 2009 yılında Küresel Diyalog ödülüne layık görülmüştü.

11111111

Shayegan 1935 yılında doğdu. Doktorasını 1960’li yıllarda Sorbonne Üniversitesi’nden alan Shayegan’ın hocası İslam felsefesi tarihi ile ilgili çalışmalarıyla İslam coğrafyasında da çokça tanınan Henri Corbin’di.

Batı ve doğu kültürlerini karşılaştırmalı olarak çalışan Shayegan’ın kitaplarından bazıları Türkçeye de çevrilmiş durumda. Bu kitaplar Yaralı Bilinç Geleneksel Toplumlarda Kültürel Şizofreni ve Melez Bilinç.

Shayegan ile Eylül 2004’de yapılmış, Seraplar Diyarı başlıklı söyleşiyi okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.