Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’den Suudi Arabistan’a 1 milyar dolar değerinde silah satışı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’a yapılacak 1 milyar 76 milyon 800 bin dolar değerinde silah satışına onay verdi.

Pentagon tarafından yapılan açıklamaya göre, öngörülen satış, 670 milyon dolar değerinde TOW anti tank füzesi, 106 milyon dolar değerinde helikopter parçası ve 300 milyon dolar değerinde yedek parçadan oluşuyor.

Yapılan açıklamada, bu satışın, dost ülkelerin güvenliğine hizmet ederek, ABD dış politikası ve ulusal çıkarlarına katkı sağlayacağı belirtiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile Çarşamba günü yaptığı görüşmede, yeni bir silah satış anlaşması konusunda beklentisini ortaya koymuştu.

Geçtiğimiz günlerde, insan hakları örgütleri, Suudi Arabistan’ın Yemen’deki askeri faaliyetlerinde yaşanan ihlallere dikkat çekerek, ABD’nin daha fazla destek olmamasını talep etmişti. Ancak, ABD senatosu salı günü yaptığı oylamada, ABD ordusunun Suudi Arabistan’ın Yemen operasyonlarına destek vermesini engelleyen yasa tasarısını reddetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.