Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD ve 14 AB ülkesi toplam 100’e yakın Rus diplomatı sınır dışı etti

ABD Başkanı Trump, bugün itibariyle 60 Rus diplomatın ABD’den sınır dışı edilmesine ilişkin bir kararname yayınladı. Adı geçen diplomatlar arasında Birleşmiş Milletler’in New York’taki merkezinde görev yapan 12 Rus istihbarat görevlisinin de olduğu duyuruldu. New York Times’ta çıkan haberde Trump’ın, bu kararı Rusya’nın İngiltere’de eski bir Rus ajanını zehirlediği iddialarına cevap olarak aldığı belirtildi.

Yedi gün içinde ABD’yi terk etmek durumunda olan diplomatların sınır dışı edilmesi kararıyla birlikte Rusya’nın Seattle Konsolosluğu da kapanmış olacak. Bu karar, bugüne kadar Putin’e karşı yeterince sert olmamakla eleştirilen Trump Yönetimi’nin bugüne kadar Kremlin’e karşı attığı adım olarak dikkat çekiyor.

Beyaz Saray yetkilerinin New York Times’ta yer verilen açıklamalarına göre, bu karar ABD’ye karşı istihbarat faaliyetlerinde bulunan Rus ajanlarını engellemek ve ABD’nin NATO müttefiklerinin yanından olduğunu göstermek için alındı. Ayrıca Seattle’daki konsolosluğun da, ABD Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na yakınlığından ötürü kapatıldığı bildirildi.

Beyaz Saray’ın kararının ardından Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk da AB üyesi 14 devletin de Rusya’ya tepki olarak ülkelerindeki Rus diplomatik personelini sınır dışı etme kararı aldığını açıkladı. Tusk bu kararın ardından ek tedbirlerin de alınabileceğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.