Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1’de Vettel sezonu şampiyonlukla açtı

Grand Prix yıl boyunca farklı ülkelerde yapılan yarışlara verilen isimdir. Kökeni 1920’lere dayanan bu motor sporunda yıl sonunda toplanan puanlara göre Pilotlar Şampiyonluğu ile Takımlar Şampiyonası ödülleri verilir.

2018 sezonuna Formula 1 Avustralya Grand Prix ile başladı. 1950 yılından beri düzenlenen Grand Prix yarışları olarak da bilinen Formula 1’in (F1) 2018 sezonunun ilk yarışında şampiyon olan isim Ferrari pilotu Sebastian Vettel oldu. Vettel kariyerinin 48. Birinciliğini elde ederken onu takip eden ikinci isim ise Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu. Üçüncü olan isim Hamilton’un 6.3 saniye gerisindeki Ferrari pilotu Raikkonen oldu.

1

Pilotlar klasmanında Vettel

Vettel 25 puanla zirveye otururken, Hamilton 18 puanla ikinci ve Raikkonen 15 puanla üçüncü sırada yer aldı. Organizasyonun ikinci turu ise 8 Nisan’da Bahreyn Grand Prix’de düzenlenecek.

2

2018 sezonunda değişiklikler

25 Mart da Avustralya’da başlayan Formula 1‘de bu yıl değişikliklerde vardı. Organizasyonda yarış sayısı 20’den 21’e yükseldi. Daha önce Formula 1 sürücüsü olan Jules Bianchi’nin kafasına aldığı darbeden dolayı gündeme gelen en tartışmalı konu hayati risklerinin olmasıydı. Bu sene organizasyon buna da önem alındı ve “hale” adı verilen kokpit koruması geldi.

F1’e uzun süredir ev sahipliği yapan Malezya’nın yerini dokuz yıl aradan sonra Fransa ve bir yıl aradan sonrada Almanya dahil edildiği takvim şöyle:

25 Mart: Avustralya Grand Prix

8 Nisan: Bahreyn Grand Prix

15 Nisan: Çin Grand Prix

29 Nisan: Azerbaycan Grand Prix

13 Mayıs: İspanya Grand Prix

27 Mayıs: Monaco Grand Prix

10 Haziran: Kanada Grand Prix

24 Haziran: Fransa Grand Prix

1 Temmuz: Avusturya Grand Prix

8 Temmuz: Büyük Britanya Grand Prix

22 Temmuz: Almanya Grand Prix

29 Temmuz: Macaristan Grand Prix

26 Ağustos: Belçika Grand Prix

2 Eylül: İtalya Grand Prix

16 Eylül: Singapur Grand Prix

30 Eylül: Rusya Grand Prix

7 Ekim: Japonya Grand Prix

21 Ekim: ABD Grand Prix

28 Ekim: Meksika Grand Prix

11 Kasım: Brezilya Grand Prix

25 Kasım: Abu Dabi Grand Prix

 

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.