Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: Afrin’de rakip ÖSO grupları çatıştı, en az 7 ölü var

Türk silahlı kuvvetlerin desteği ile geçen hafta Afrin şehir merkezini ele geçiren Özgür Suriye Ordusu’na mensup iki grup arasındaki çatışmalarda en az 7 kişinin öldüğü bildirildi.
Suriye rejimine yakın kaynaklardan biri, Hamza Tugayı milislerinin Ahrar El-Şarkiye grubunun komutanı Ebu Sakr El-Kudsiyye’nin bulunduğu araca ateş açtıklarını, komutanın olay yerinde öldüğünü duyurdu. Olayın ertesinde Ahrar El-Şarkiye milislerinin de Hamza Tugayı’nın pozisyonlarına saldırdığı kaydedildi.
Sosyal medyada iki grubun karşı karşıya geldiği olaylara ilişkin bağımsız kaynaklarca doğrulanamayan görüntüler yayınlanıyor.

Ahrar El Şarkiye milislerinin, Hamza Tugayı milislerini tutsak aldığı iddia edilen görüntüler de yine sosyal medyada paylaşılıyor.

Ölü sayısını en az 7 olarak duyuran Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, çatışmanın gerisinde ganimet paylaşımı olduğunu ileri sürdü. Gazeteci Ümit Kıvanç, internet blogunda TSK’nın araya girmesi ile iki grup arasında ateşkes sağlandığına dair haberler olduğunu yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.