Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kriket dünyasında skandal: Topu aşındırıp avantaj sağlayan Avustralyalı takımın oyuncularını büyük cezalar bekliyor

Güney Afrika’da düzenlenen ve Avustralya ile Güney Afrika’yı karşı karşıya getiren 4 maçtan oluşan serinin 3. maçında Avustralyalı oyuncuların topu aşındırarak hile yapmaları, Avustralya’da ve kriketin ana sporlardan olduğu Hindistan, İngiltere ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde infiale yol açtı.
Güney Afrika ve Avustralya arasındaki maçlar, kriket sporuna özel “test” adı verilen ve normal maçlardan farklı kurallarla oynanan müsabakalar. Aralıklarla 5 güne kadar sürebilen maçları oynayabilmek için bu sporda özel bir statüye ulaşmak gerekiyor ve bu statü, kriketin en yüksek standardı olarak kabul ediliyor. Kriket Test maçı statüsünde global olarak 12 milli takım var.
Topu aşındırarak karşı takımın defansta topu karşılamasını zorlaştıran yöntem krikette karşılaşılan hileli bir taktik. Elindeki yapışkanlı maddeyle kameralara yakalanan Avustralyalı oyuncu Cameron Bancroft hem kendini, hem de başta takım kaptanı olmak üzere bazı kıdemli oyuncuların başını yakacak.
https://www.youtube.com/watch?v=ybjG1bkvzYs
Takım kaptanı Steve Smith, hileye bazı oyuncularla beraber karar verildiğini kabul edince inceleme tüm takıma yayıldı. Şimdilik Cameron Bancroft uzaklaştırıldı ve kaptan Steve Smith’in ise hem milli takımda hem de lig takımında kaptanlığı düşürüldü. Ayrıca sponsorlar da teker teker çekildiklerini duyuruyorlar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.