Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de “Büyük Depresyon”u belgeleyen 170.000 fotoğraflık arşiv erişime açıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nde “Büyük Depresyon” döneminde Çiftlik Güvenliği Yönetimi ve Savaş Enformasyonu Bürosu tarafından 1935-1944 yılları arasında görevlendirilen ve aralarında Dorothea Lange, Walker Evans, and Arthur Rothstein gibi fotoğrafçıların bulunduğu ekip tarafından dönemi belgeleyen 170 Bin fotoğrafı Yale Üniversitesi photogrammar isimli bir site üzerinden erişime açtı.

1935

Büyük Depresyon sırasında Amerikan halkının gündelik yaşamını ve zorlukları belgeleyen proje Amerikan Hükümeti tarafından bütçelendirilmiş en büyük fotoğraf çalışması olarak da dikkat çekiyor.

Californiatarla

Amerikan Kongre Kütüphanesi’nde arşivelenen fotoğraflar hem tasnif edilmek hem de dönemin şartlarını gözler önüne sermek amacıyla Yale Üniversitesi tarafından paylaşıma açılmış.

lousiana

Yale Üniversitesi  desteğini Ulusal Beşeri Bilimler İçin Bağış Fonu ndan sağladığı projeyi, Yale Kamu Yönetimi Programı’nın  fotoğrafik bellek çalışmaları kapsamında yürütüyor.

NewHampshire

 

minesota2 Minesotaçiftçiler

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.