Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Amerika’da şu ana kadar rastlanan en eski insan izlerine ulaşıldı

Kanada’nın en batısında bulunan İngiliz Kolumbiyası eyaletinde, Kuzey Amerika kıtasında rastlanan en eski insan izlerine ulaşıldı. İnsanlık tarihinin yazımında etkisi olabilecek bu keşife göre, Kuzey Amerika’ya adım atan insanların tarihi 13 bin yıl öncesine dayanıyor.

Screen Shot 2018-03-29 at 3.02.13 PM

İki yetişkin ve bir çocuğun kil zemin üzerinde çıplak ayakla yürüdükleri belli oluyor. İzler, Vancouver adasının yakınlarındaki Calvert adasında. 2014-2016 yılları arasında Victoria Üniversitesi profesörü Duncan McLaren’ın yürüttüğü çalışma sonucunda toplam 29 ayak izine rastlandı.

Screen Shot 2018-03-29 at 3.03.58 PM

Çalışmalarda elde edilen bilgilere göre insanlar İngiliz Kolumbiyası’nın Pasifik kıyılarında 13 bin önce varlardı. Oysa, bu bölgede insan varlığının 11 bin 700 yıl öncesine dayandığı varsayılıyordu. Bu keşif, insanların Kuzey Amerika’ya Asya üzerinden geldiği varsayımını kuvvetlendiriyor. Araştırmacılar bu keşfi gerçekleştirebilmek için ulaşımın sadece deniz araçlarıyla sağlandığı ve yoğun ormanlarla kaplı ormanlara adalara gitmiş. Bölgede uzun zaman geçirerek bulmayı umdukları verilere ulaşabilmişler.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.