Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venezüela’da karakolda isyanın ardından yangın çıktı: 68 ölü

Venezüela’nın Carabobo eyaletindeki Valencia kentinde, tutukluların da bulunduğu bir karakolda yangın çıktı. Olayda 68 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de dumandan zehirlendi. Bir polis memuru silahla yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında, tutukluların ziyaretçilerinin de bulunduğu düşünülüyor.

Venezüela polisi, yangını karakoldaki hücrelerde tutulan kişilerin kaçmak için bilinçli bir şekilde çıkardıklarını söyledi. Başsavcı Tarek William Saab, Twitter üzerinden 2’si kadın 68 kişinin hayatını kaybettiğini ve yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

thumbs_b_c_6b7e0b6622c788feacf463b4b48c0126

Venezüela’daki hapishanelerin durumunu inceleyen “Özgürlüğe Bir Pencere (A Window To Freedom)” isimli grup da olaylarla ilgili açıklama yaptı. Henüz kesin bilgiye sahip olmadıklarını söyleyen grubun edindiği bilgilere göre olaylar gözaltındaki birinin, bir polisi bacağından vurmasıyla başladı. Kısa süre sonra yangın başladı, alevler hücrelerdeki şilteleri tutuşturdu. İçerideki bazı tutukluları kurtarmak için duvarda delik açıldı.

Olayın ardından yakınlarından haber almak için karakol önüne gelen çok sayıda kişiye polis biber gazı ile müdahale etti.

v3(1)

Tutuklular ve gardiyanlar arasındaki sorunlar, Venezüela’da yeni değil. Ülkedeki hapishaneler, ekonomik kriz ve artan suç oranları sebebiyle aşırı dolmuş durumda. Bazı cezaevlerinde kapasitenin 5 katı kadar tutuklu bulunduğu biliniyor. İnsan hakları örgütleri, hapishanelerdeki koşullardan şikayetçi. Ayrıca tutuklular, bazı gardiyanlar aracılığıyla kolayca silah veya uyuşturucu edinebiliyor.

854638

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.