Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 679. haftada Sabahattin Ali için bir araya geldi

679 haftadır Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 70 yıl önce gözaltına alınan ve bedeni kaybedilen yazar Sabahattin Ali için buluştu.
Oturma eylemine bu hafta CHP milletvekili Tekin Bingöl, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve HDP milletvekili Hüda Kaya katıldı. Oturma eyleminde konuşma yapanlar arasında Tekin Bingöl, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren vardı. Tekin Bingöl Cumartesi Anneleri’nin adalet taleplerinin önemli olduğunu anlatırken Faruk Eren de Sabahattin Ali’nin yaşadığı hayat boyunca yaptığı önemli işleri anlattı ve Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’ne kayyum atanmasına tepki gösterdi.
Kaybedilişinin 70. yıl vesilesiyle buluşan insanlar, yazar Sabahattin Ali’nin kaybediliş hikayesini dinledi. Eylemin sonunda Cizre ve Yüksekova’da oturamayan kayıp yakınları için de oturduklarını ve Tahir Elçi için de adalet istemekten vazgeçmediklerini aktardılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.