Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’den ABD’ye vergi misillemesi: 128 ABD ürününe ek vergi

ABD ile Çin arasında bir süredir yaşanan ekonomik gerilimde son hamle Çin’den geldi. Çin, ABD’den ithal edilen 128 ürüne vergi tarifesi uygulayacak. Vergi uygulanan ürünler arasında domuz eti ve meyve de var.

Çin Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre bugünden itibaren 120 ürüne %15, sekiz ürüne ise %25’lik bir vergi tarifesi getirildi. Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, vergi uygulamasının ABD’nin Çin’e çelik ve alüminyum ithalatında uyguladığı vergi politikasına karşılık olarak yapıldığı ifade edildi. Bakanlık, ayrıca, ABD son vergi politikalarının Dünya Ticaret Örgütü kurallarının ihlali olduğu ve ülke ekonomisine ciddi bir zarar verdiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.