Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’in kontrolden çıkan uzay istasyonu Tiangong-1 Büyük Okyanus’un güneyine düştü

2016 yılından bu yana kontrolden çıkmış bir şekilde Dünya’nın yörüngesinde dolaşan Çin’in Tiangong-1 (Gök Sarayı) isimli uzay istasyonu dün parçalanarak Büyük Okyanus’un güneyine düştü.

2011 yılında uzaya fırlatılan Tiangong-1’in görev süresi 2013 yılında sona ermişti. Çin; 2016 yılında uzay istasyonunun kontrolden çıktığını açıklamıştı. O tarihten bu yana uzay istasyonunun Dünya’ya düşmesi bekleniyordu.

Tiangong-1’in Dünya’nın hangi bölgesine düşeceği ise spekülasyonlara yol açmıştı. Tiangong’un düşmesi beklenen yerler arasında İtalya, İspanya ve Brezilya’nın yanısıra Türkiye’nin de adı geçiyordu.

Ancak Çin haber ajansı Şinhua, 8,5 ton ağırlığındaki Tiangong’un büyük kısmının atmosfere girişinin ardından yanmasından sonra, bazı parçalarının pazarı pazartesiye bağlayan gece parçalanarak Büyük Okyanus’un güneyine düştüğünü duyurdu. BBC Türkçe’nin haberine göre; ABD Hava Kuvvetleri’nin yanısıra, İngiltere, Avustralya, Kanada, Almanya, Fransa ve Japonya da uzay istasyonunun Büyük Okyanus’un güneyinde denize düştüğü bilgisini doğruladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.