Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da Otizm Farkındalık Yürüyüşü: “Otizme mavi ışık yak!”

Otizmli çocuklar ve aileleri 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla gerçekleştirilen yürüyüşte bir araya geldi ve “Otizme mavi ışık yak” dedi. Konuya ilişkin Medyascope.tv’ye konuşan otizm aktivisti Sedef Erken, “Eğer bir birlik sağlayamazsak, bir iki kişiyle hiçbir şey yapamayız. O yüzden temel hedef aileleri bir araya getirmek, onların da bir araya gelebildiklerini görmelerini sağlamaktı” dedi.

Otizmli çocuklar ve ailelerinin katılımıyla 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi. İstanbul’da Tünel Meydanı’ndan başlayan yürüyüşte aileler, “Eksik değil farklı”, “Bize yapabileceğiniz en büyük iyilik, bizimle ilgilenmektir”, “Uzun bir maratondur otizm” dövizleriyle ve “Eğitim hakkımız söke söke alırız” sloganıyla yürüdü. Yürüyüşün ardından etkinlik, Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasıyla devam etti.

20180402_140011

“Bir çocuğun daha otizmli diye okula alınmamasına izin vermeyeceğiz”

Basın açıklaması Otizm aktivisti Sedef Erken tarafından gerçekleştirildi. “Ağlamaktan Yorulduk” diyen Erken, otizmli çocukların ve ailelerinin özellikle eğitim alanında sorunlar yaşadığının altını çizdi. Erken, “Eylül geldiğinde, okullar açıldığında bir çocuğun daha otizmli diye okula alınmamasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Basın açıklamasına Otizm Gönüllüleri Deneği’nin de bugün itibariyle kurulduğunu ifade eden Erken, kısa sürede üye kaydı yapmaya başlayacaklarını duyurdu.

Otizmin temel sorunu, Türkiye’nin sorunuyla aynı: Ayrımcılık

Konuya ilişkin Medyascope.tv’ye konuşan Erken, birlik olmadan bu sorunların çözülemeyeceğini ifade etti ve “Temel hedef aileleri bir araya getirmek, onların da bir araya gelebildiklerini görmelerini sağlamaktı, o amacımız da bence en güzel şekilde gerçekleşti. Çünkü çocuklarımızın burada olabilmesiydi asıl mesele” dedi.

En temel sorunun, Türkiye’nin sorunuyla aynı olduğunu belirten Erken, bu sorunları “Ayrımcılık, sürekli şikayet edip elini taşın altına sokmayan insanlar, en ufak bir şey yapmaya çalıştığınızda ayağınızdan tutup sizi aşağı çekenler, o mahalle bu mahalle, o kesim bu kesim diyenler” olarak sıraladı ve  “Her şeye zarar verenler bizim en büyük sorunumuz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.