Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: “Afrin’i ilhak etmeye çalışan bir zihniyet var”

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın konuşmasından satırbaşları söyle:
“Afrin ilhak etmeye çalışan bir zihniyet var. Afrinlilerin yerine başkalarını yerleştirmenin yolunu arayarak, oraya vali atamaya çalışıyorlar. Birleşmiş Milletler’i talan, yağma ve insanlık suçlarını önlemeye çağırıyoruz.”

“Bu ülkeye katkı sağlamak istiyorsanız barış türküleri söylemelisiniz. “Afrin’e gitmeyin Minbiç’e gidin” diyen sanatçılar şunu çok iyi bilsin; Afrin de Kürtlerindir, Minbiç de, Diyarbakır da, Şırnak da!”
“Askeri vesayete karşı olduğunu söyleyen Erdoğan askeri kamuflajla sınıra gitti. En son askeri kamuflajı giyen Tansu Çiller’in şimdi siyaset tarihinde adı bile okunmuyor. Çünkü Kürtlerin inkarı ve imhası üzerine yapılan politikalar hiçbir iktidara kazandırmaz.”
“‘Seçimler zamanında yapılacak’ diyen AKP Hükümeti seçim hazırlığı yapıyor, biliyoruz. Ama şunu da bilmenizi isteriz ki bizim seçimlerden kaçtığımız, korktuğumuz yok. Sizin hilelerinize, yalanlarınıza karşı her türlü hazırlığımız var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.