Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısır’da Sisi % 97.08 ile yeniden seçildi, seçime katılım oranı % 41.5

Mısır’da dün resmi olarak ilan edilen sonuçlara göre Abdal Fattah El Sisi oyların % 97.08’sini alarak yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Ancak seçime katılım oranı % 41.5 gibi çok az bir seviyede gerçekleşti. 26 ve 28 Mart tarihleri arasında yapılan seçimlerden hemen sonra devlet medyası Sisi’nin galibiyetini resmi sonuçlar açıklanmadan ilan etmişti.

Seçimlerin en ilginç tarafı katılım oranının 2014 yılındaki seçimlerden bile az olması oldu. 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde katılım oranı % 47 olarak gerçekleşmişti. Seçim zamanında katılım oranının düşük olacağını öngören devlet kurumları insanları oy kullanmaya gitme konusunda çeşitli yolları denedi. Oy kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğu sıklıkla hatırlatıldı. Sandığa gitmeyenlere para cezası verileceği açıklandı. Seçimlerin son gününde, sandıkların önünde atıştırmalık yemekler bile konuldu ancak bu önlemlerin katılım oranına pek etkisi olmadı.

Mısır’da bu seçim sürecinde Sisi’nin ortaya çıkan diğer adayları bastırma yoluna gittiği ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz:

https://medyascope.tv/2018/01/24/misirda-cumhurbaskanligi-secimleri-oncesi-sisi-rakiplerini-tek-tek-hapse-atiyor/

Mısır’da Tahrir eylemleri sonrası sürecin kısa tarihini veren haberimize buradan ulaşabilirsiniz:

https://medyascope.tv/2018/01/25/tahririn-yedinci-yilinda-misirda-neler-degisti/

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.