Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde silahlı saldırı: 4 ölü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi’nde, bir öğretim görevlisinin silahlı saldırısı sonucunda dört kişi hayatını kaybetti. Saldırıda dekan yardımcısı Mikail Yalçın, fakülte sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak hayatını kaybetti. Saldırıyı gerçekleştiren Eğitim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olan 1981 Ankara doğumlu Volkan Bayar, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Saldırgan Volkan Bayar
Saldırgan Volkan Bayar
Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın
Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın
Yardımcı Doç Dr. Serdar Çağlak
Yardımcı Doç Dr. Serdar Çağlak

Saldırının hedefindeki Dekan Cemil Yüce konuştu: Korkulan, akıl sağlığı yerinde olmayan biriydi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör. Prof. Dr. Hasan Gönen yaptığı açıklamada, “Volkan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadüfen yokmuş. Fatih Bey varmış, onu vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımız ve üst katta 2 araştırma görevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra güvenlikçilerimiz takip ekmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Durum bundan ibaret. Şu anda şimdilik 4 ölümüz var. Başımı sağ olsun. Osmangazi Üniversitesi camiası olarak inşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağ olsun” dedi.

3 4

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.