Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya İçişleri Bakanı Seehofer: “Münster saldırısında terör bağlantısı bulunamadı”

Cumartesi günü Almanya’nın Münster kentinde kendi kullandığı araçla kalabalığın arasına dalıp iki kişinin ölümüne yol açan ve olayın ardından intihar eden saldırganla ilgili herhangi bir terör bağlantısı bulunamadığı açıklandı.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Münster kentinde geçtiğimiz cumartesi günü bir kamyonet, cafe ve restoranlarda oturan kişilerin üzerine sürülmüş ve olayda iki kişi ölmüş, altısı ağır 20 kişi de yaralanmıştı. Adının Jens R. olduğu açıklanan, 48 yaşındaki Alman vatandaşı saldırgan, saldırının ardından intihar etmişti.

Saldırının sebebi ile ilgili soruşturmalar devam ederken, almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, saldırganla ilgili bir terör bağlantısına ulaşılamadığını, bilakis saldırganın yalnız hareket ettiğine dair güçlü işaretler olduğunu söyledi.

Alman medyasında ise saldırgan Jens R. ile ilgili çeşitli iddialar dile getirildi. Saldırganın psikolojik sorunlar yaşadığı, daha önce de intihar girişiminde bulunduğu iddiaları gündeme gelirken, saldırganın aşırı sağcı gruplarla ilişkisi olabileceğinin de üzerinde duruldu.

Die Welt: “Berlin Yarı Maratonu’na saldırı hazırlığındaki altı kişi yakalandı”

Öte yandan Alman Die Welt gazetesi; dün gerçekleşen Berlin Yarı Maratonu’na saldırı hazırlığı yapan altı kişinin gözaltına alındığına yönelik bir haber yayınladı. Haberde; Maraton’a katılan yarışçılara ve seyircilere saldırmaya hazırlandıkları iddia edilen ve 18 ile 21 yaşları arasında oldukları açıklanan şüphelilerin altı kişi olduğu dile getirilirken, söz konusu kişilerin Aralık 2016’da Berlin’deki bir Noel pazarına araçla saldırı düzenleyerek 12 kişinin ölümüne yol açan Anis Amri’nin çevresiyle bağlantılı oldukları belirtildi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.