Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MİT’ten Gabon’da FETÖ operasyonu, yakalanan 3 kişi Türkiye’ye getirildi

 

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Afrika ilkesi Gabon’dan FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla üç kişiyi Türkiye’ye getirdi. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, FETÖ/PDY örgütünün Gabon yapılanmasında yer alan Osman Özpınar, İbrahim Akbaş ve Adnan Demirönal Gabon güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınarak MİT’e teslim edildi. Gabon’un başkenti Librevil’den özel uçakla getiriLen üç kişi Türkiye’de adli makamlara teslim edildi.

Yakalanarak Türkiye’ye getirilen Osman Özpınar Gabon’un başkenti Librevil’deki “Uluslararası Türk Gabon Okulu” müdürü olarak görev yapıyordu. Özpınar hakkında Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği  ve Seydişehir Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan arama ve yakalama kayıtları bulunuyor. Adnan Demirönal’ın da yine Gabon’daki Işık Okulları’nda müdür olduğu ve hakkında yine “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan tutuklama ve yakalama kaydı bulunduğu öğrenildi. Yakalanıp Türkiye’ye getirilen üçüncü isim olan İbrahim Akbaş’ın da Gabon’daki Işık Okulları’nın genel müdürü olduğu ve hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan arama ve yakalama kaydı bulunduğu belirtildi.

Kosova’dan da altı kişi getirilmişti

Mart ayının sonunda da MİT, Kosova güvenlik güçleri ile ortak yaptığı operasyonda Kosova’daki FETÖ bağlantılı okullarda yöneticilik ve öğretmenlik yapan altı kişiyi yakalayıp Türkiye’ye getirmişti.

18 Ülkeden 80 kişi 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kosova’daki operasyonun ardından yaptığı açıklamada MİT’in o güne kadar 18 ülkeden 80 FETÖ üyesini Türkiye’ye getirdiğini açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.