Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD yaptırımları kıskacındaki Rus alüminyum şirketi: Rusal

ABD’nin Rus şirketlerine ve iş insanlarına yönelik açıkladığı yaptırımların etkileri görülmeye başlandı. Dünyanın en büyük ikinci alüminyum üreticisi Rusal, ABD’nin Rus şirketlerine uyguladığı yaptırımların bir sonucu olarak Mayıs ayı ödemeli Eurobond kuponunu ödeyememe riskiyle karşı karşıya.

Şirketin 7,6 milyar dolarlık borcunun önemli bir bölümü dolar cinsinden ve ABD’nin şirketin bankacılık sistemine ve muhabir bankalara erişimini etkin bir şekilde engellediği için geri ödemelerde sorun yaşanması kuvvetle muhtemel. Rusal’ın ortağı Deripaska’ya ait diğer şirketler de ABD’nin yaptırım listesinde yer alıyor.

Yaptırım listesinde yer alan şirketlere çalışan bir avukatın Reuters’a verdiği demeçte “Rusal, ABD doları cinsinden ödeme yapamaz. Elinde nakit olsa bile dolar cinsinden ödeme yapmaya kalkması durumunda sistem buna izin vermeyecektir” dedi. Rusal, geçtiğimiz yıl 993 milyon dolar serbest nakit akışına sahipti. Şirketin 2020’ye kadar 600 milyon dolar geri ödemesi var.

Şirket Pazartesi günü “Rusal mevcut taahhütlerini yürürlükteki yasal şartlara uygun olarak yerine getirmeye devam edecektir” açıklamasında bulundu.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.