Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da Macron, Hariri ve Muhammed Bin Salman görüşmelerinde neler konuşuldu?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün Elysee sarayında Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed Bin Salman ile görüştü. Bu görüşmeyle bağlantılı olarak veliaht prens ayrıca Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile de bir görüşme yaptı.

Veliaht prens ile Macron’un toplantısında iki ülke arasında 19 protokole imza atıldığı ve bunun ticari hacminin 18 milyar dolar değerinde olduğu öğrenildi. İki ülke arasındaki en önemli anlaşmalardan birinin petro-kimya alanında olduğu bildirildi. Buna göre Fransız Total şirketi ile Arabistan şirketi Aramco arasında petrol alanında beş milyar dolarlık bir yatırım anlaşması yapıldı.

Öte yandan Lübnan’da mayıs ayında yapılacak seçimler öncesinde Saad Hariri de destek arayışı için Paris’e geldi. Burada Macron ile görüşmesi haricinde veliaht prens ile otelde görüşen Hariri’nin kırılgan ekonomi için destek istediği ifade edildi. Macron ve Bin Salman ile görüşmesinden sonra Lübnan’a uluslararası topluluk tarafından 11 milyar dolarlık yardım yapılacağı söyleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.