Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Londra’da bıçaklı saldırı sayısı arttı, faillerin yaş ortalaması düştü

Ateşli silah taşımanın yasadışı olduğu İngiltere’de bıçakla işlenen cinayetlerin sayısında büyük bir artış olduğu bildiriliyor. Polislerin bile yüzde 90’ının silah taşımadığı başkent Londra’da sadece Nisan ayı içinde 35 kişi bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Oysa 2017 yılı boyunca Londra’da bıçaklı saldırı yüzünden ölenlerin toplam sayısı 79’du.

CNBCE’nin görüştüğü sosyal hizmetler görevlileri, bıçak taşıyan ve bıçakla suç işleyenlerin yaşının giderek düşmekte olduğunu söylüyorlar.  Nitekim Whitechapel semtindeki Royal London hastanesinin verilrine göre bıçaklanma vakalarındaki çocukların sayısı 2018’in ilk üç ayında, bir önceki yıl aynı döneme oranla üçte bir oranında artmış.

İngiltere’de kesici kısmı 9 cm’den uzun olan bıçakların 18 yaşından küçüklere satılması yasak. Üstelik, mutfaklarda kullanılan bıçaklar bile, marketlerde satılmakla birlikte, genellikle kilitli cam dolaplarda sergileniyorlar ve satış sırasında müşterilerin kimlik göstermesi gerekiyor.

CNBCE’nin görüştüğü Oasis adlı gençlik destek grubunun yetkilisi, üç yıl öncesine kadar bıçaklama olaylarının 16-18 yaş grubu arasında görüldüğünü, şimdilerde ise 15-17 yaş arasına gerilediğini söylüyor: “O zamanlar 15 yaşında birinin bıçaklanması sıradışı bir durumu, şimdi vaka-i adiyeden”.

Bu arada Sun gazetesi bu sabah Doğu Londra’daki bir istasyonda tren bekleyen bir kişinin daha bıçaklandığını duyurdu. Geçen hafta en küçüğü 13 yaşında olmak üzere altı genç birbirlerinden yaklaşık 90’ar dakika arayla, Doğu Londra’daki farklı semtlerde bıçaklı saldırıya uğrayıp yaralanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.